700 mkw dla gości
Dwa lokale gastronomiczne oraz ogródek gastronomiczny na tarasie – tak ma wyglądać zagospodarowanie remontowanego Bastionu Sakwowego na Wzgórze Partyzantów. Miasto szuka najemców tych powierzchni.
Przetarg prowadzi Zarząd Zasobu Komunalnego. Największa, restauracyjna część powstanie w miejscu, gdzie kiedyś była Reduta i zajmie 460 mkw, w tym ponad 200 mkw dla gości.
W podziemnej części kolumnady zaplanowano sporą kawiarnię, natomiast w podcieniach kolumnady – ogródek.
Na przyszłego najemcę będą czekały wykończone lokale z podłączonym prądem, ogrzewaniem, kanalizacją i ogrzewaniem. Część restauracyjna będzie wyposażona w wentylację, a z ogródkiem gastronomicznym połączy go winda gastronomiczna. Do najemca będzie należało wyposażenie w urządzenia kuchenne czy meble.
Sposób prowadzenia działalności jest z góry określony. To działalność gastronomiczna z daniami autorskimi (preferowana kuchnia europejska) i obsługą kelnerską oraz kawiarnia, wraz z działalnością o charakterze kulturalno-artystycznym, w których program będzie realizowany z udziałem wrocławskich artystów i twórców. Oferent musi więc przygotować również takie propozycje.
Zarząd Inwestycji Miejskich Wizualizacja Bastionu Sakwowego
Zarząd Zasobu Komunalnego zastrzega, że w przetargu udział wziąć mogą podmioty, zarejestrowane i prowadzące działalność gospodarczą co najmniej od 15 stycznia 2021 r.